ای پی اس تراپی: معرفی و کاربرد
امروزه بیمارانی که از دردهای مزمن مانند آرتروز، دیابت، نوروپاتی، و یا دردهای عضلانی و اسکلتی رنج میبرند، از روشهای درمانی بسیاری استفاده میکنند. یکی از این روشهای درمانی و کاهش درد، استفاده از ای پی اس تراپی است. این روش با استفاده از جریانهای الکتریکی با ولتاژ کم و فرکانسهای خاص، نواحی مورد نظر را تحریک میکند و با تحریک عصبی و عضلانی، فرایندهای طبیعی بدن برای ترمیم و کاهش درد را تقویت میکند. ای پی اس تراپی با تمرکز بر تحریک بیشتر پتانسیلهای الکتریکی در سلولها، به تسریع گردش خون، تخلیه مواد زائد و تقویت انرژی در بافتها کمک میکند. در این مقاله با این روش درمانی و کاربرد آن آشنا میشویم. با ما همراه باشید.
ای پی اس تراپی چیست؟
ای پی اس تراپی (the action Potential Stimulation Therapy) یک روش درمانی است که از تحریک الکتریکی برای کمک به بهبود و تسکین دردهای مزمن استفاده میکند. این تکنیک در فیزیوتراپی و توانبخشی برای کاهش درد، تورم و بهبود عملکرد عضلات و اعصاب به کار میرود. مطالعات نشان دادهاند که ای پی اس تراپی میتواند دردهای مزمن را تا حد بسیاری کاهش دهد و گردش خون در بافتهای آسیبدیده را نیز افزایش دهد. ای پی اس تراپی یک روش درمان توانبخشی است که در بسیاری از درمان دردهای مزمن به کار میرود.
ای پی اس تراپی چگونه عمل میکند؟
دستگاه APS برای تحریک پتانسیل عمل در بدن استفاده می شود. در این دستگاه از الکترودهای چسبنده برای برقراری تماس با بدن انسان و انتقال سیگنال APS استفاده می شود. الکترودها بر روی نواحی خاصی از بدن به گونه ای اعمال می شوند که درمان موثرتر باشد. استفاده از سیگنال APS Therapy راحت و ایمن است. این روش با تحریک عصبی و عضلانی، گردش خون را افزایش داده، اسپاسمها را کاهش میدهد و به ترمیم طبیعی بدن کمک میکند.
ای پی اس تراپی بهویژه برای بیمارانی با دردهای مزمن عضلانی، اسکلتی، دیابتی و نوروپاتی مفید است و در فیزیوتراپی به عنوان یک گزینه مؤثر در مدیریت و بهبود درد کاربرد دارد. پتانسیل عمل، اصطلاحی است که لحظه انتقال سیگنالها در طول اعصاب را توصیف میکند. این سیگنالها پیامها را به بخشهای مختلف بدن ارسال میکنند. جریان الکتریکی مورد استفاده در ای پی اس تراپی (APS Therapy) با شبیهسازی این سیگنالها به تسکین درد کمک میکند.
محل قرارگیری الکترودها بستگی به نقطه تجربه درد دارد و به یک دستگاه کوچک متصل میشوند. هر جلسه درمان معمولاً حدود ۳۰ دقیقه طول میکشد و در طول این مدت، باید در کنار دستگاه قرار داشته باشید تا جریان الکتریکی به نقاط مورد نظر ارسال شود. این درمان بیخطر است و معمولاً بدون درد انجام میشود. در شش هفته اول، معمولاً دو تا سه جلسه در هفته توصیه میشود. پس از این دوره، بسته به مدت ماندگاری اثرات درمانی، تعداد جلسات کاهش یافته و ممکن است به یک بار در هفته برسد.
کاربرد ای پی اس تراپی
ای پی اس تراپی (APS Therapy) کاربردهای متعددی در درمان دارد. این روش به دلیل غیر تهاجمی و بیخطر بودن، به عنوان یک گزینه درمانی برای طیف گستردهای از مشکلات جسمانی استفاده میشود. کاربردهای اصلی این روش درمانی شامل موارد زیر است:
-
تسکین دردهای مزمن: ای پی اس تراپی در تسکین دردهای مزمن مانند آرتروز، فیبرومیالژیا، و کمردرد مؤثر است. جریان الکتریکی به کاهش درد و التهاب در ناحیه آسیبدیده کمک کرده و به افراد کمک میکند تا با دردهای مزمن خود بهتر کنار بیایند.
-
بهبود گردش خون: این روش با افزایش جریان خون در ناحیه تحت درمان، باعث افزایش اکسیژن رسانی و تغذیه بهتر بافتها میشود که این امر به تسریع بهبود و ترمیم بافتهای آسیبدیده کمک میکند.
-
کاهش اسپاسم و گرفتگی عضلات: ای پی اس تراپی با تحریک عضلات و افزایش جریان خون، به کاهش اسپاسم و گرفتگی عضلانی کمک میکند و انعطافپذیری و عملکرد حرکتی بیمار را بهبود میبخشد.
-
درمان نوروپاتی محیطی: در بیماران دیابتی و افرادی که از نوروپاتی (آسیب عصبی) رنج میبرند، ای پی اس تراپی میتواند با تحریک اعصاب محیطی و بهبود عملکرد عصبی، از شدت علائم بکاهد و به بهبود حس در نواحی آسیبدیده کمک کند.
-
کاهش التهاب و تورم: جریان الکتریکی ملایم در این روش درمانی، باعث کاهش التهاب و تورم در نواحی آسیبدیده میشود که این امر به خصوص برای افرادی با التهاب مفاصل یا دیگر مشکلات التهابی مفید است.
-
بهبود روند درمان زخمها: ای پی اس تراپی میتواند در بهبود سریعتر زخمها و جراحات مؤثر باشد. با افزایش گردش خون و تحریک سلولی، این روش به ترمیم سریعتر بافت کمک کرده و به ویژه در بیماران دیابتی که زخمهای دیر التیام دارند، کاربرد دارد.
ای پی اس تراپی چه بیماری هایی را درمان می کند؟
ای پی اس تراپی به عنوان یک روش درمانی غیر تهاجمی در درمان بسیاری از بیماریها و دردهای مزمن موثر است. از جمله بیماریهایی که میتوانیم از این روش درمانی برای درمان آن استفاده کنیم، بیماریهای زیر هستند:
-
آرتروز: ای پی اس تراپی میتواند به کاهش درد و التهاب در مفاصل مبتلا به آرتروز کمک کند. آرتروز میتواند برای بیماران مبتلا بسیار دردناک و سخت باشد. استفاده از این روش درمانی میتواند درد ناشی از این بیماری را کاهش دهد.
-
کمردرد: این روش به ویژه برای تسکین کمر درد مزمن و دردهای اسکلتی عضلانی مؤثر است. البته کمردرد ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. لازم است پیش از درمان، علت آن را تشخیص دهید.
-
فیبرومیالژیا: افراد مبتلا به فیبرومیالژیا که با دردهای گسترده و خستگی مزمن مواجه هستند، میتوانند از ای پی اس تراپی برای کاهش علائم خود بهره ببرند.
-
نوروپاتی محیطی: این روش به بهبود علائم نوروپاتی، به ویژه در بیماران دیابتی، کمک میکند و میتواند حس و عملکرد عصبی را بهبود بخشد.
-
اسپاسم و گرفتگی عضلات: ای پی اس تراپی به کاهش اسپاسمهای عضلانی و گرفتگیها کمک میکند و عملکرد حرکتی را بهبود میبخشد.
-
التهاب و دردهای مرتبط با آسیبها: این روش میتواند به تسکین درد و التهاب ناشی از جراحات ورزشی، ضرب دیدگیها و آسیبهای بافت نرم کمک کند.
-
زخمهای دیر التیام: ای پی اس تراپی میتواند در تسریع بهبود زخمها و افزایش ترمیم بافتهای آسیبدیده به ویژه در بیماران دیابتی مؤثر باشد.
-
دردهای پس از عمل جراحی: پس از جراحی، ای پی اس تراپی میتواند به کاهش درد و تسریع روند بهبودی کمک کند.
- سکته مغزی: در برخی موارد، این روش در توانبخشی بیماران بعد از سکته مغزی به کار میرود تا به بهبود حرکات و عملکرد عضلات کمک کند.
کلام پایانی
در این مقاله با یک نوع روش درمانی در جهت کاهش دردهای مزمن و عضلانی آشنا شدیم. APS تراپی روشی نوین و موثر در فیزیوتراپی است که برای درمان طیف وسیعی از دردها و اختلالات اسکلتی عضلانی به کار میرود. این روش با تحریک پتانسیلهای الکتریکی سلولهای عصبی، به تسکین درد، کاهش التهاب و بهبود عملکرد عضلات کمک میکند. دکتر سمانه قهرمان پوری به عنوان یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، با بهرهگیری از دانش و تجربه خود، میتواند از این روش درمانی به بهترین نحو برای بیماران استفاده کند. در صورت مشاهده هر یک از بیماریهای همراه با درد و یا دردهای عضلانی، میتوانید به دکتر قهرمانپوری مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید