آیا لنف ادم خطرناک است
  • view
    0 بازدید
  • date
    11:14 ق.ظ
  • comment
    0 دیدگاه

به جمع شدن مایع لنف در بافت‌های بدن لنف ادم گفته می‌شود که معمولا به علت مشکلات در سیستم لنفاوی یا فرایندهای التهابی رخ می‌دهد. این بیماری باعث ایجاد علائم ناراحت‌کننده، محدودیت در حرکت و کاهش کیفیت زندگی بیماران می‌شود. به این دلیل، بسیاری از افراد با این سوال مواجه می‌شوند که آیا لنف ادم خطرناک است؟ برای یافتن جواب این سوال، تا انتهای مقاله، همراه ما باشید. 

لنف ادم

لنف ادم چیست؟ 

لنف ادم تورم غیرطبیعی است زمانی ایجاد می‌شود که سیستم لنفاوی آسیب دیده یا تحت فشار قرار گیرد و نتواند مایع لنفاوی را به اندازه کافی، سریع پاک کند و باعث تجمع آن می‌شود. مایع لنفاوی، یک مایع رقیق و شفاف است که در سیستم لنفاوی گردش می‌کند و مواد زائد، باکتری‌ها و سایر مواد را از بافت‌های بدن حذف می‌کند. در افرادی که درمان سرطان سینه را انجام داده‌اند، لنف ادم در بازو یا دست سمت آسیب دیده ایجاد می‌شود، اگرچه ممکن است در سینه، زیر بغل، تنه یا پشت نیز ایجاد شود. هیچ راهی برای اطمینان از اینکه آیا پس از درمان سرطان سینه به ادم لنفاوی مبتلا می‌شوید وجود ندارد. این بیماری تاثیر منفی بر روی زندگی شما می‌گذارد، بنابر این بهتر است برای درمان لنف ادم اقدام کنید.

در چه شرایطی لنف ادم خطرناک است؟

لنف ادم به تنهایی خطرناک نیست و بستگی به علت اصلی و شدت آن دارد. با این حال، لنف ادم علائمی مانند سنگینی و درد در محل تورم، سختی و احتمالاً عفونت‌های مکرر را به همراه دارد. در برخی موارد، به علت عوامل خطرناک مانند: عفونت‌های سطح بالا، عوارض جانبی درمان‌های سرطانی، فشار لنفاوی بالا در نتیجه انسداد یا خروج غیرطبیعی لنف، باعث می‌شوند که لنف ادم خطرناک باشد. بنابراین مراجعه به پزشک و ارزیابی دقیق ضروری است تا علت اصلی لنف ادم تشخیص داده شود و درمان مناسب انجام شود. برای تشخیص و درمان لنف ادم، پیشنهاد می‌کنیم که با دکتر قهرمان پوری مشورت کنید. 

عوارض لنف ادم

عوارض لنف ادم

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، لنف ادم باعث ایجاد عوارضی می‌شود که بر زندگی افراد تاثیر می‌گذارد. مشکلات ناشی از لنف ادم در برخی از موارد بسیار خطرناک هستند و بهتر است در صورت بروز این عوارض به پزشک مراجعه کنید. عوارض لنف ادم عبارتند از: 

  • سلولیت (اغلب عود کننده) 
  • لنفانژیت
  • عفونت‌های باکتریایی و قارچی سطحی
  • لنفانژیو آدنیت
  • ترومبوز ورید عمقی (DVT) 
  • اختلال عملکردی شدید
  • اختلال عملکرد روانی اجتماعی
  • قطع عضو

راه‌های پیشگیری از لنف ادم

چندین کار وجود دارد که می‌توانید برای کاهش خطر ابتلا به لنف ادم انجام دهید. برخی تحقیقات نشان می‌دهد که اضافه وزن خطر ابتلا به لنف ادم را افزایش می‌دهد. ورزش به تقویت جریان لنفاوی کمک می‌کند. بنابراین، ورزش و حرکت به کاهش خطر ابتلا به لنف ادم کمک می‌کند. پیشنهاد می‌کنیم قبل از ورزش با دکتر قهرمان پوری متخصص طب فیزیکی و توانبخشی سرطان مشورت کنید. همچنین، بهتر است که برای کاهش خطر ابتلا به لنف ادم از پوست خود مراقبت کنید. به خصوص ناحیه‌ای که در آن غدد لنفاوی را درمان کرده‌اید. هر گونه ضربه، مانند بریدگی و عفونت، خطر لنف ادم را افزایش می‌دهد. در صورت امکان، از بررسی فشار خون در بازویی که در معرض خطر ابتلا به لنف ادم است، خودداری کنید.

قبل از جراحی هر دو دست را اندازه بگیرید

تورم خفیف در بازو به سختی قابل توجه است. قبل از جراحی سرطان سینه، دور بازوها را اندازه گیری کنید. معمولاً علامت‌ها از نقطه‌ای روی دست‌ها و بالای بازوها در فواصل زمانی مشخص ایجاد می‌شوند و هر یک از این فواصل اندازه‌گیری می‌شوند. پس از انجام عمل جراحی، پزشک یا متخصص لنف ادم می‌تواند نقاط مشابهی را در هر دو بازو اندازه‌گیری کند تا هرگونه تورم را پیگیری کند. 

با متخصص مشورت کنید

متخصص لنف ادم می‌تواند به شما آموزش دهد که کشش‌ها و ورزش‌های بازو را می‌توانید قبل از جراحی و در هفته‌های بعد از آن انجام دهید. به این ترتیب شما مجبور نیستید زمانی که در حال بهبودی از جراحی هستید آن‌ها را یاد بگیرید. برخی از متخصصان توصیه می‌کنند قبل از جراحی، یک ماه پس از جراحی، هر سه ماه یکبار در سال اول و سپس هر شش ماه یک بار تا پنج سال بعد از جراحی با متخصص لنف ادم ملاقات کنید. البته، هر زمان که متوجه علائم شدید، باید به متخصص لنف ادم مراجعه کنید. 

کلام پایانی

بررسی‌ها نشان می‌دهد که لنف ادم در صورت‌عدم تشخیص و مداخله مناسب می‌تواند به مشکلات جدی و خطرناکی برای سلامت عمومی فرد منجر شود. علائم مزمنی مانند سنگینی و درد در منطقه لنف ادم، سختی پوست، آسیب به بافت‌های نزدیک و احتمالاً عفونت‌های مکرر، ممکن است رخ دهد. بنابراین، تشخیص دقیق و به موقع لنف ادم و مداخله درمانی صحیح از طریق مشاوره و مراجعه به پزشکان متخصص در این زمینه بسیار حائز اهمیت است. با توجه به تشخیص صحیح و درمان مناسب، می‌توان از تداوم و پیشرفت این وضعیت جلوگیری کرده و بهبودی را برای فرد مبتلا فراهم آورد.

به این مطلب امتیاز دهید!

میانگین امتیاز کاربران ۰ / ۵. ۰

پیام خود را با ما به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *