ارتوکین تراپی برای آرتروز مفاصل
  • view
    0 بازدید
  • date
    8:30 ق.ظ
  • comment
    0 دیدگاه

آرتروز مفاصل یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن است که در آن غضروف مفاصل تخریب شده و باعث درد، محدودیت حرکت و کاهش کیفیت زندگی می‌شود. این بیماری معمولا در مفاصل زانو، ران، دست و کمر مشاهده می‌شود و با افزایش سن احتمال ابتلا به این بیماری نیز افزایش می‌یابد. درمان‌های موجود برای آرتروز شامل داروهای ضد درد، فیزیوتراپی و جراحی است، اما روش‌های جدید درمانی مانند ارتوکنین تراپی (Orthokin Therapy) نیز وجود دارند. ارتوکین تراپی یک روش درمانی بر استفاده از پلاسما غنی از پلاکت (PRP) است که باعث کاهش التهاب و تحریک فرآیندهای ترمیمی در مفاصل می‌شود. ما در این مقاله به بررسی عملکرد و مزایای ارتوکین تراپی برای آرتروز مفاصل می‌پردازیم و نقش آن در کاهش درد و بهبود حرکت مفاصل آسیب دیده را توضیح می‌دهیم. برای آشنایی با این موارد تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

ارتوکین تراپی چیست؟

ارتوکین تراپی یا ریگنوکین (Orthokin Therapy) یک روش درمانی پیشرفته است که با استفاده از خون خود بیمار، به کاهش التهاب، درد مزمن و مشکلاتی مانند آرتروز کمک می‌کند. در این روش، خون گرفته‌شده از بیمار دست‌کاری می‌شود تا به یک داروی طبیعی و ضدالتهابی تبدیل شود و سپس به بدن تزریق می‌شود.

این روش برای درمان آرتروز مفاصل، پارگی منیسک، آسیب‌های ورزشی مانند پارگی ACL و مشکلات غضروفی استفاده می‌شود. این روش درمانی یک روش بیولوژیکی و کاملاً طبیعی است که از پروتئین‌های بدن بیمار بهره می‌گیرد و نیازی به استفاده از دارو ندارد.

ارتوکین تراپی

روش ارتوکین تراپی برای آرتروز مفاصل است؟

در ارتوکین تراپی (Orthokin Therapy) ابتدا مقداری خون از بیمار گرفته می‌شود و در شرایط خاصی پردازش می‌شود. این خون در دمای ۳۷ درجه سانتی‌گراد نگهداری می‌شود تا باعث تولید یک نوع پروتئین ضدالتهابی به نام گیرنده اینترلوکین-۱ (IL-1Ra) شود. این پروتئین سپس از خون جدا شده و در آمپول‌هایی ذخیره می‌شود.

برای تهیه سرم‌درمانی ارتوکین، ابتدا مقدار کمی خون از بیمار گرفته می‌شود. سپس این خون تحت شرایط خاص پردازش شده و پروتئین‌های مورد نیاز استخراج می‌شوند. این فرآیند معمولاً یک روز طول می‌کشد تا بیومتریال آماده شود.
سرم به دست آمده سپس به ناحیه آسیب‌دیده مانند مفصل تزریق می‌شود. برای کسب اثر پایدار، معمولاً نیاز به چندین تزریق (از ۳ تا ۶ بار) است. عوارض جانبی این درمان بسیار نادر است و سرم ساخته شده از خون خود بیمار، کاملاً بی‌خطر و ضد حساسیت است. پس از تزریق، نیازی به مراقبت ویژه یا مشاهده نیست و بیمار می‌تواند به راحتی فعالیت‌های روزانه خود را ادامه دهد.
پس از این روند، نوعی سرم به دست می‌آید که به ناحیه آسیب‌دیده مانند مفاصل تزریق می‌شود. این تزریق معمولاً یک یا دو بار در هفته انجام می‌شود. بیماران برای رسیدن به بهترین نتیجه، بهتر است حداقل تا ۴۸ ساعت پس از تزریق از انجام ورزش‌های سنگین خودداری کنند.

مزایای ارتوکین تراپی برای آرتروز مفاصل

ارتوکین تراپی برای آرتروز مفاصل مزیت‌های زیادی دارد که آن را به روشی موثر و ایمن تبدیل می‌کند. این روش درمانی به دلیل این که از خون خود بیمار برای درمان استفاده می‌کند، خطر عوارض جانبی بسیار کمی دارد. دیگر مزیت این روش درمانی کاهش التهاب و تسکین درد مفاصل است. همچنین باعث افزایش انعطاف پذیری و حرکت مفاصل می‌شود. یکی دیگر از مزایای این روش تاثیر بلند مدت آن است. علاوه بر این ارتوکین به بهبود و بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده نیز کمک می‌کند. به صورت کلی درمان ارتوکین یکی از روش‌های جدید است که به طور مستقیم بر مکانیسم‌های ایجاد آرتروز مفاصل تأثیر می‌گذارد و می‌تواند از پیشرفت این بیماری جلوگیری کند.

ارتوکین تراپی برای درمان کدام بیماری‌ها و شرایط مناسب است؟

درمان ارتوکین برای بیماران مبتلا به آرتروز مفصل با علل مختلف مفید است و می‌تواند برای درمان مشکلات مختلف مفصلی نیز استفاده شود. این درمان برای مشکلات مفصلی مانند: زانو، مچ پا، مفصل ران، شانه و مچ دست مفید است. علاوه بر مفاصل بزرگ برای درمان مفاصل کوچک مانند مفاصل بین انگشتی (اینترفالانژیال) نیز کاربرد دارد.

در بسیاری از موارد پزشکان برای درمان آرتروز مفاصل بین مهره‌ای نیز از این روش استفاده می‌کنند. دیگر کاربرد ارتوکین تراپی درمان بیماری‌های دژنراتیو یا دیستروفی مفاصل است. همچنین می‌شود از این روش برای مشکلات پس از جراحی مفاصل و رباط‌ها، آسیب به تاندون‌ها، عضلات یا آسیب عصبی نیز استفاده می‌شود. ازجمله دیگر مواردی که با درمان ارتوکین درمان می‌شوند مراحل اولیه فتق بین مهره‌ای و آسیب‌های ورزشی هستند.

کاربرد ارتوکین تراپی

مدت زمان بهبودی پس از ارتوکین تراپی برای آرتروز مفاصل

مدت زمان اثربخشی این درمان به شدت آسیب و وضعیت بیمار بستگی دارد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. بهبود معمولاً بلافاصله پس از تزریق آغاز می‌شود، اما نتایج طولانی‌مدت نیازمند توان‌بخشی مناسب برای تقویت نواحی تحت درمان است. بیمارانی که مراقبت‌های بعد از درمان را جدی بگیرند، نتایج بهتری از این روش خواهند گرفت.

موارد منع استفاده از ارتوکین تراپی

ارتوکین تراپی یک روش درمانی ایمن و کم خطر است. با این حال برای تمام افراد و تمام بیماری‌های مفصلی مفید نیست. برخی از بیماری‌ها و شرایط وجود دارند که مانع انجام این روش درمانی می‌شوند. از جمله این موارد می‌شود به شرایط زیر اشاره کرد:

  • بیماری‌های التهابی حاد مفاصل
  • بلافاصله پس از آسیب دیدگی
  • بیماران مبتلا به آنفولانزا یا سرماخوردگی (ARVI)
  • شدید شدن بیماری‌های مزمن موجود
  • پس از استفاده اخیر از آنتی‌بیوتیک‌ها یا واکسیناسیون
  • بیماران مبتلا به بیماری‌های خودایمنی

کلام پایانی

ارتوکنین تراپی به‌عنوان یک روش درمانی جدید و غیرتهاجمی برای بیماران مبتلا به آرتروز مفاصل به عنوان یک گزینه موثر در کاهش علائم این بیماری و بهبود کیفیت زندگی افراد به کار گرفته می‌شود. با توجه به مزایای ارتوکین تراپی برای آرتروز مفاصل، مخصوصا در کاهش علائم آرتروز و بهبود کیفیت زندگی بیماران، این روش جایگزینی مناسب برای روش‌های درمانی دیگر است. همچنین می‌شود از این روش به عنوان درمان مکمل در کنار دیگر روش‌های درمان نیز استفاده کرد.

به این مطلب امتیاز دهید!

میانگین امتیاز کاربران ۰ / ۵. ۰

پیام خود را با ما به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *