ماساژ لنف ادم
  • view
    0 بازدید
  • date
    8:34 ق.ظ
  • comment
    0 دیدگاه

ماساژ لنفادم یکی از روش‌های موثر و کارآمد در مدیریت و درمان اختلالات مرتبط با تجمع مایع لنفاوی در بدن است. این تکنیک که به‌عنوان بخشی از فیزیوتراپی پیشرفته شناخته می‌شود، به‌ویژه برای افرادی که به بیماری‌های خاص، جراحی‌ها و آسیب‌ها دچار هستند، اهمیت ویژه‌ای دارد. در این مقاله، ماساژ لنف ادم، تکنیک‌ها و اصول آن و همچنین تأثیرات مثبت آن بر کیفیت زندگی بیماران را بررسی می‌کنیم. برای آشنایی با انواع ماساژ لنفاوی (درناژ لنفاوی)، کاربرد و مزایای ماساژ تخلیه لنف ادم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

ماساژ لنف ادم

سیستم تخلیه لنفاوی چیست؟

بهتر است در ابتدا اشاره کنیم که برای درک ماساژ لنف ادم، بهتر است که ابتدا سیستم تخلیه لنفاوی را به خوبی بشناسیم. این سیستم همانگونه که گفتیم بخش مهمی از ایمنی بدن را تامین می‌کند و مایعات را متعادل نگه می‌دارد. سیستم تخلیه لنفاوی از انسان در برابر انواع گوناگون عفونت‌ها محافظت می‌کند. رگ‌های لنفاوی، مجاری، بافت‌ها و اندام‌ها، مایع لنفاوی اضافی را از رگ‌های خونی یا همان مویرگ‌ها به بافت‌های بدن منتقل می‌کنند. اگر سیستم لنفاوی شما درست کار نکند، این احتمال وجود دارد که مایع لنفاوی در بافت‌های شما جمع شود. عملکرد ضعیف سیستم لنفاوی روی مغز استخوان، لوزه و آدنوئیدها، طحال، غدد لنفاوی و بافت لنفاوی مرتبط با مخاط تاثیر منفی می‌گذارد.

بهترین دکتر لنف ادم کیست؟

ماساژ لنف ادم چیست؟

یکی از بهترین راه‌های درمان لنف ادم، ماساژ لنف ادم است که به آن ماساژ درناژ لنفاوی یا تخلیه دستی لنف نیز گفته می‌شود. این ماساژ با فشار خیلی ملایم، برای تسکین تورم درد بازو و پاها و تخلیه مایع لنفاوی انجام می‌شود. درناژ لنفاوی، معمولا برای افرادی که جراحی سرطان سینه را با موفقیت پشت سر می‌گذارند، اجرا می‌شود. با این کار تورم بافت‌های بدن شما کاهش پیدا می‌کنند.

نحوه انجام ماساژ لنف ادم

ماساژ لنف ادم معمولا طی یک فرایند دو مرحله‌ای انجام می‌شود. مراحل انجام ماساژ درتاژ لنفاوی یا تخلیه دستی لنفاوی، عبارتند از:

  • در مرحله اول ماساژ تخلیه لنفاوی باید مایع لنفاوی در بافت‌های بدن شما آزاد شوند. در واقع ماساژور باید از طریق روش‌هایی که آموزش دیده مایع لنفاوی موجود در بافت‌های بدن را به خوبی آزاد کند.
  • در مرحله دوم ماساژ لنفاوی، مایع آزاد شده به غدد لنفاوی منتقل می‌شود. در این مرحله نیز ماساژور مایع لنفاوی را در مسیر مناسب قرار می‌دهد تا جریان پیدا کرده و به مقصد برسد.
  • البته برخی افراد نیز از یک فرایند مکانیکی برای حذف مایع لنفاوی کمک می‌گیرند. در این فرایند یک آستین روی بازو یا پای متورم قرار می‌گیرد و از طریق پمپ پنوماتیک به تخلیه لنف از بافت‌ها به غدد لنفاوی کمک می‌کند.

انواع ماساژ لنف ادم

ماساژ لنفاوی، معمولا به چهار صورت انجام می‌شود. درمانگران، فیزیوتراپیست‌ها و پزشکان تشخیص می‌دهند که براساس شرایط بیمار سراغ کدام یک از این چهار روش بروند. این چهار روش عبارتند از:

  • ماساژ MLD دکتر ودر
  • ماساژ فولدی Foldi
  • کسلی اسمیت 

ماساژ MLD دکتر ودر

تخلیه لنفاوی دستی (MLD)، تکنیکی است که توسط Vodder (دکتر امیل ودر و همسرش استرید) در سال ۱۹۳۶ در پاریس برای درمان غدد لنفاوی متورم ابدا شده است. MLD یک ماساژ سبک و کششی پوست است که به حرکت مایع لنفاوی از اندام متورم کمک می‌کند. نباید آن را با ماساژ سنتی اشتباه گرفت. MLD به طور خاص بر روی عروق لنفاوی تمرکز دارد تا به جریان مایع لنفاوی کمک کند. این ماساژ، ابتدا بر روی نواحی آسیب‌دیده شما انجام می‌شود و این امکان را فراهم می‌کند که مایع از ناحیه آسیب‌دیده خارج شود. این نوع از درناژ لنفاوی به باز کردن کلکتورهای لنفاوی فعال باقیمانده و انتقال پروتئین و مایع به داخل آن‌ها و همچنین کمک به سرعت بخشیدن به جریان مایع لنفاوی از طریق لنفاوی کمک می‌کند. 

 ماساژ ودر

ماساژ فولدی

ماساژ Foldi شامل ۴ نوع حرکت ماساژ چرخشی، ماساژ دایره ثابت، تکنیک پمپ و تکنیک اسکوپ می‌شود. این تکنیک‌های ماساژ می‌توانند به شکل اصلاح شده یا ترکیبی مورد استفاده قرار بگیرد. این نوع ماساژ از قاعده گردن شروع می‌شود و سپس به سمت تنه و اندام فوقانی پیش ادامه پیدا می‌کند. جهت ماساژ اندام همیشه از پروگزیمال اندام به سمت زیر بغل است و سپس بر روی ساعد و دست به سمت بالا انجام می‌شود. این ماساژها در هر جلسه به مدت ۳۰ دقیقه انجام می‌شود.

ماساژ فولدی

کسلی اسمیت 

در میان روش‌های ماساژ لنف ادم یکی از بهترین روش‌ها، ماساژ کسلی اسمیت است. در این روش برای ماساژ لنفاوی از حرکات دایره‌ای دست کمک گرفته می‌شود. ماساژور از کناره‌ها و کف دست برای ماساژ در روش کسلی اسمیت بهره می‌برد. 

ماساژ Leduc

Leduc

روش Leduc کمک می‌کند تا مایع لنف به خوبی در بدن جریان پیدا کند. با استفاده از این تکنیک مایع لنفاوی قبل از هدایت مجدد به سیستم لنفاوی بزرگتر، جمع آوری می‌شود. این نکته را در مورد تمام تکنیک‌هایی که خدمتتان معرفی کردیم مدنظر قرار دهید که اکثراً یکسان عمل می‌کنند. در تمام این تکنیک‌ها باید از حرکت ملایم دست برای کشش و حرکت پوست در جهت جریان لنفاوی استفاده کرد. ماساژ لنفاوی معمولا بین ۱۵ تا ۶۰ دقیقه طول می‌کشد.

ماساژ لنف ادم برای چه کسانی مناسب است؟

درناژ لنفاوی برای افراد زیادی مناسب است. بهتر است قبل از انجام این ماساژ حتماً با یک پزشک متخصص مشورت کنید و نظر او را بپرسید. یکی از مشکلات بزرگی که با استفاده از ماساژ لنف می‌توان آن را برطرف کرد، درد و تغییر رنگ پوست است. همچنین برای افرادی که تورم بافت و سنگینی در اندام‌ها  دارند نیز بسیار موثر است. افرادی که با عفونت‌های مکرر درگیر هستند و این موضوع آن‌ها را آزار می‌دهد نیز برای برطرف کردن مشکل خود می‌توانند از انواع ماساژ لنفاوی استفاده کنند.

در مورد ورزش برای لنف ادم نیز بخوانید!

بهترین جایگزین ماساژ تخلیه لنف چیست؟

روش‌های مختلفی برای جایگزینی ماساژ لنف ادم پیشنهاد می‌شود. با این حال اکثر ماساژورهای مدرن تلاش می‌کنند از تکنولوژی‌های پیشرفته برای کمک به بیماران لنف ادم استفاده نمایند. در مورد این روش قبلاً نکته‌ای را خدمتتان بیان نمودیم. با این حال بهتر است اگر قصد استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته را برای برطرف کردن این بیماری دارید حتماً قبل از آن با یک پزشک متخصص مشورت نمایید. گاهی اوقات استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی برای انجام ماساژ لنف می‌تواند خطراتی برای بدن شما به همراه داشته باشد.

کلام آخر

ماساژ لنف ادم به بیماران کمک می‌کند تا مایع لنفاوی را در بدن به جریان بیندازند و از تورم اندام‌ها جلوگیری کنند. برای افرادی که با عوارض لنف ادم درگیر هستند، استفاده از این ماساژ به شدت توصیه می‌شود. در صورتی که پزشکتان توصیه کرده از این روش برای مقابله با برخی مشکلات بدن کمک بگیرید پیشنهاد می‌کنیم حتماً به حرف او توجه کنید و هرچه سریع‌تر این کار را انجام دهید. ما پیشنهاد می‌کنیم برای درمان لنف ادم به دکتر سمانه قهرمان پوری متخصص طب فیزیکی و توانبخشی مراجعه کنید.

به این مطلب امتیاز دهید!

میانگین امتیاز کاربران ۰ / ۵. ۰

پیام خود را با ما به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *