گرفتگی گردن
  • view
    0 بازدید
  • date
    2:12 ق.ظ
  • comment
    0 دیدگاه

گرفتگی گردن، یکی از مشکلات شایع در جامعه امروزی است که می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله نشستن طولانی در جلوی کامپیوتر، استفاده بیش از حد از تلفن همراه و فعالیت‌های روزمره باشد. این مشکل که به نام گروهی از اختلالات عضلانی و اسکلتی نیز شناخته می‌شود، معمولاً با درد و سفتی در منطقه گردن و شانه‌ها همراه است و در صورت توجه نکردن به آن، ممکن است به مشکلات جدی‌تری منجر شود. گرفتگی گردن بیشتر در افرادی که برای مدت طولانی در یک موقعیت نشسته یا خم شده‌اند، رخ می‌دهد. استفاده بیش از حد از تکنولوژی‌ها و دستگاه‌های الکترونیکی نیز می‌تواند عاملی برای ایجاد این مشکل باشد. همچنین، تنش‌های روحی و استرس نیز می‌توانند به ظهور گرفتگی گردن کمک کنند.

گرفتگی گردن

گرفتگی گردن چیست؟

یکی از دردهای شایع که بسیاری از افراد با آن روبرو هستند، درد گردن است. این نوع درد می‌تواند به علت‌های مختلفی رخ دهد. برخی از عوامل ممکن شامل کشیدگی عضلات ناشی از ورزش یا وضعیت نامناسب خوابیدن و نشستن، آرتروز (آسیب مفصلی) گردن و دیسک گردن ناشی از بالارفتن سن یا حوادث و مسائل دیگر است. درد و گرفتگی گردن همراه با سفتی و تنگی عضلات معمولاً همراه است و غالباً با چرخاندن سر این درد تشدید می‌شود. در صورتی که مشکل جدی نباشد، روش‌های درمانی خانگی می‌تواند به کاهش درد کمک کند. اما مه‌مترین مسئله، پیگیری علت درد گردن است، به ویژه اگر درد همراه با سرگیجه، سردرد، بی‌حسی دست و پا و مشکلات در عملکرد روزانه فرد همراه باشد.

علت  گرفتگی گردن

گرفتگی گردن، یک وضعیت ناشی از تنش و التهاب عضلات و بافت‌های گردن است که باعث محدودیت در حرکت گردن و احساس درد و سفتی در منطقه گردن می‌شود. این وضعیت معمولاً به علت فشار، کشش یا آسیب به عضلات، ارتباطات عصبی، مفاصل و بافت‌های اطراف گردن ایجاد می‌شود. در ادامه به بررسی سایر علل گرفتگی گردن پرداخته‌ایم:

نشستن طولانی و بدون حرکت

نشستن طولانی در جلوی کامپیوتر، مطالعه به مدت طولانی یا بی‌‌تحرکی طولانی در محل کار می‌تواند باعث گرفتگی گردن شود. بهتر است هر ۳۰ دقیقه یکبار استراحت کوتاه داشته باشید و حرکات کششی انجام دهید. همچنین، تنظیم درست میز کار و صندلی با ارتفاع مناسب و استفاده از پشتیبانی مطمئن برای کمر و گردن نیز می‌تواند به حفظ سلامت گردن کمک کند.

استفاده از تکنولوژی

استفاده بیش از حد از تلفن همراه، تبلت و دستگاه‌های الکترونیکی دیگر باعث خم شدن گردن به زاویه نامناسب می‌شود و می‌تواند به گرفتگی گردن منجر شود. سعی کنید استفاده خود را محدود کنید و در صورت نیاز، زاویه دستگاه را تنظیم کنید تا گردن به حالت طبیعی خود بماند.

تنش‌های روحی و استرس

استرس و تنش‌های روحی می‌توانند تنش عضلانی را افزایش دهند و گرفتگی گردن را تسهیل کنند. تمرین‌ه و روش‌های مدیریت استرس مانند تنفس عمیق، مدیتیشن، یوگا و ماساژ می‌توانند به کاهش تنش‌های روحی و جسمی کمک کنند.

تمرینات و ورزشی برای گرفتگی گردن

انجام تمرینات تقویتی مرتبط با منطقه گردن و شانه، می‌تواند عضلات را قوی کرده و از گرفتگی گردن جلوگیری کند. تمریناتی مانند چرخش گردن، خم کردن گردن، تقویت عضلات گردن و شانه را تسهیل می‌کنند.

علائم گرفتگی گردن

اسپاسم عضلانی به وضعیتی اطلاق می‌شود که عضلات به طور ناخواسته و به طور شدید منقبض شده و تحرک آزاد عضلات را محدود می‌کند. این وضعیت معمولاً به دلیل تنش، استرس، فعالیت بیش از حد، آسیب عضلانی یا عوامل دیگری که به عضلات تأثیر می‌گذارند، رخ می‌دهد. اسپاسم گردن و کمر به عنوان دو نوع رایج از اسپاسم عضلانی شناخته می‌شوند. در اسپاسم گردن، عضلات گردن به دلیل استفاده زیاد، نگهداری نادرست و یا تنش مداوم باز می‌مانند و منجر به محدودیت حرکت گردن می‌شوند. این وضعیت ممکن است با درد، سفتی و دشواری در چرخش و خم شدن گردن همراه باشد.

علائم گردن درد می‌تواند در سر، صورت، بازوها، شانه‌ها و قسمت بالایی پشت به شدت تاثیر بگذارد. برای بهبود و مدیریت اسپاسم عضلانی، ممکن است ماساژ، آموزش تمرینات تخصصی، کاهش استرس و استفاده از روش‌های آرامش بخش مورد نیاز باشد. در صورتی که علائم به مدت طولانی ادامه داشته و مشکلاتی ایجاد کنند، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

تشخیص گرفتگی گردن

تشخیص گرفتگی گردن

با توجه به وجود شرایطی که پزشک شما ممکن است بررسی کند، در صورتی که مشکوک به وجود عوامل جدی‌تری در اسپاسم گردن باشد، ممکن است اقداماتی انجام شود. این اقدامات می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

بررسی دقیق سوابق پزشکی

پزشک ممکن است سوالاتی در مورد سابقه پزشکی شما، شامل بیماری‌ها، جراحی‌ها، جراحت‌ها، تصادفات، وضعیت سلامت عمومی و داروهای مصرفی‌تان پرسیده و اطلاعاتی را دریافت کند که به تشخیص و درمان مناسب کمک کند.

بررسی فیزیکی برای گرفتگی گردن

پزشک ممکن است گردن شما را بررسی کند و به دنبال علائمی مانند سفتی، درد، تورم، محدودیت حرکت و نقاط دردناک باشد. این بررسی شامل بررسی استحکام عضلات و مفاصل گردن، اندازه و شکل گردن، وجود تورم یا التهاب و سایر نشانه‌های مرتبط است.

آزمایشات تشخیصی گرفتگی گردن

در صورت لزوم، پزشک ممکن است برخی آزمایشات تشخیصی را تجویز کند تا علل اسپاسم گردن را مشخص کند. این آزمایشات می‌توانند شامل آزمایش خون، تصویربرداری، اسکن MRI یا سونوگرافی، و آزمایش‌های دیگر باشند.

مشاوره با متخصصی دیگر برای گرفتگی گردن

در صورتی که پزشک متخصص معتقد باشد که عوامل دیگری ممکن است در اسپاسم گردن تأثیر داشته باشند، ممکن است به شما توصیه کند که مشاوره با متخصصی دیگر مانند فیزیوتراپیست، روانشناس، متخصص تغذیه و غیره بگیرید.

در کل، برای تشخیص دقیق و درمان مناسب اسپاسم گردن، همکاری و مشاوره با پزشک مربوطه و انجام تست‌ها و آزمایشات مورد نیاز بسیار مهم است.

درمان گرفتگی گردن

درمان گرفتگی گردن به شدت و نوع گرفتگی، علت اصلی آن و وضعیت فرد بستگی دارد. اما در اکثر موارد، درمان گرفتگی گردن شامل اقدامات خانگی و تغییرات در سبک زندگی است. در موارد شدیدتر، ممکن است نیاز به درمان پزشکی و فیزیوتراپی داشته باشید در هر صورت، برای تشخیص و درمان دقیق‌تر، بهتر است به پزشک مراجعه کنید در ادامه چند روش برای درمان گرفتگی گردن را بررسی می‌کنیم:

استراحت

استراحت و اجتناب از فعالیت‌هایی که ممکن است عضلات گردن را بیش از حد تحریک کنند، می‌تواند به بهبود و تسکین درد کمک کند. سعی کنید فعالیت‌هایی که فشار زیادی بر گردن وارد می‌کنند، مانند برخی حرکات و وزنه‌برداری، را محدود کنید.

کمپرس گرم

استفاده از کمپرس گرم می‌تواند عضلات را آرام کرده و درد را کاهش دهد. از دستگاه‌های گرمازا استفاده کنید یا روی گردن خود یک حوله گرم بگذارید. اما اطمینان حاصل کنید که حرارت بیش از حد زیاد نشود تا آسیب دیگری به بدنتان نرسد.

کمپرس سرد

در صورتی که گرفتگی گردن با التهاب و تورم همراه است، استفاده از یخ‌ می‌تواند مفید باشد. یک کیسه یخ یا دستمالی با یخ را در قسمت دردناک قرار دهید و آن را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه حول گردن خود نگه دارید. اما توجه داشته باشید که یخ را مستقیماً بر روی پوست قرار ندهید و از زمان بیشتر استفاده نکنید.

داروهای بدون نیاز به نسخه پزشک که معمولاً برای کاهش التهاب و درد استفاده می‌شوند عبارتند از:

آسپرین

آسپرین یک ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) است که می‌تواند در کاهش التهاب و درد مفید باشد. همچنین، آسپرین می‌تواند خون را رقیق کند، بنابراین باید با دقت مصرف شود و توصیه می‌شود با پزشک خود مشورت کنید.

ایبوپروفن (نام تجاری: ادویل، موترین)

ایبوپروفن نیز یک NSAID است که عمدتاً برای کاهش التهاب و درد استفاده می‌شود. همچنین، برخی از نسخه‌های ایبوپروفن به صورت ژل یا کرم موضعی نیز در دسترس هستند.

سدیم ناپروکسن (نام تجاری: Aleve)

سدیم ناپروکسن نیز یک NSAID است که می‌تواند در کاهش درد و التهاب مفید باشد. این دارو نیز باید با دقت و بر اساس دستورالعمل پزشک مصرف شود.

استامینوفن (نام تجاری: تایلنول)

استامینوفن یک ضد درد و تب است که می‌تواند به کاهش درد گردن کمک کند. اما باید توجه داشت که استامینوفن تنها در کاهش درد استفاده می‌شود و تأثیری بر روی التهاب ندارد.

همچنین، قبل از استفاده از هر دارویی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا دوز مناسب و همچنین هرگونه محدودیت یا مشکلاتی که ممکن است با داروها همراه باشد، را بررسی کنید.

گرفتگی گردن

پیشگیری از گرفتگی گردن

برای جلوگیری از اسپاسم گردن در آینده، می‌توانید تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید. در ادامه، چند پیشنهاد برای جلوگیری از گرفتگی گردن و بهبود وضعیت آن را بررسی کرده‌ایم.

قرار گرفتن در وضعیت مناسب بدنی، به خصوص در هنگام کار با کامپیوتر

بهتر است در هنگام نشستن، پشتیبانی مناسب برای گردن داشته باشید و از صندلی با ارتفاع مناسب استفاده کنید. همچنین، می‌توانید از میز و صندلی با ارتفاع قابل تنظیم استفاده کنید تا ارتفاع صفحه کامپیوتر یا لپتاپ خود را طوری تنظیم کنید که گردنتان در وضعیت خنثی قرار بگیرد.

استراحت مکرر و کشش عضلات گردن

در طول روز، سعی کنید استراحت‌های کوتاهی داشته باشید و عضلات گردنتان را کشش دهید. این کار می‌تواند به کاهش فشار و تنش در عضلات کمک کند.

تمرین منظم

تمرین منظم و تمرینات تقویتی می‌تواند به بهبود وضعیت بدن و کاهش احتمال آسیب دیدگی کمک کند. تمریناتی که برای تقویت عضلات گردن و شانه مفید هستند را در برنامه تمرین خود در نظر بگیرید.

با اعمال این تغییرات در سبک زندگی خود، می‌توانید به طور قابل توجهی از اسپاسم گردن جلوگیری کنید و وضعیت گردنتان را بهبود بخشید. همچنین، در صورت مشاهده هرگونه علامت اولیه از علائم گرفتگی گردن، می‌توانید با شروع تمرینات کششی و بهره‌گیری از تشک و بالش حمایتی، به جلوگیری از تشدید علائم کمک کنید.

  • view
    0 بازدید
  • date
    اسفند ۱۳, ۱۴۰۲
  • comment
    0 دیدگاه
dr-ghahremanpoori
دکتر سمانه قهرمان پوری طب فیزیکی و توانبخشی

درمان اختلالات موسکولواسکلتال (درمان غیر جراحی دردهای اسکلتی عضلانی ) و نوار عصب و عضله و توانبخشی سرطان و پالیتیو (طب تسکینی)

پیام خود را با ما به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *