درد شانه
  • view
    0 بازدید
  • date
    9:34 ق.ظ
  • comment
    0 دیدگاه

شانه‌ها مفاصلی هستند که در آن استخوان بازو، کتف و ترقوه به هم می‌رسند. استخوان بازو در حفره گرد کتف در دو طرف بدن قرار می‌گیرد. شانه‌ها توسط چهار ماهیچه و تاندون به نام روتاتور کاف در جای خود نگه داشته می‌شوند که استخوان بازو را می‌پوشاند و از آن محافظت می‌کند. همچنین به فرد امکان می‌دهد بازوی خود را بالا بیاورد و حرکت دهد. درد شانه یک عارضه شایع است و اکثر افراد در طول زندگی ممکن است حداقل یک بار این درد را تجربه کنند. در این مقاله، این درد را به صورت کامل مورد بررسی قرار خواهیم داد، تا انتهای مقاله، همراه ما باشید. 

درد شانه چیست؟ 

هر گونه درد که در اطراف مفصل شانه احساس می‌شود را درد شانه می‌نامند. شانه، مفصل پیچیده‌ای است که به افراد امکان می‌دهد دستان خود را حرکت دهند. به دلیل دفعات استفاده از شانه، بیشتر در معرض آسیب دیدن است و این موضوع می‌تواند باعث درد شود. 

درد شانه چه احساسی دارد؟ 

شانه درد بر اساس علت آن متفاوت است، انواع مختلفی از درد وجود دارد که به درد ضعف، درد یا ضربان (ضربان زدن)، خشکی یا گرفتگی و تیرکشیدن تقسیم‌بندی می‌شود. درد شدید شانه که معمولاً نتیجه یک آسیب است ممکن است باعث درد ناگهانی، درد شدید و کوبنده، محدود کردن توانایی برای حرکت بازو، تورم، کبودی و دردی که از بین نمی‌رود، شود. همچنین ممکن است که این درد فرد را از خواب بیدار کند یا مانع از خوابیدن شود. 

درد شانه

در مورد خشکی مفصل شانه نیز بخوانید!

شانه چیست؟ 

شانه، یک مفصل یا نقطه تماس بین استخوان‌ها است که به بازوها، دامنه حرکتی وسیعی می‌دهد. شانه‌ها در گوشه‌های بالاتنه، بالای بازوها قرار دارند. هر فرد دو شانه دارد که در سمت چپ و راست بدن قرار دارند. مفصل شانه شامل سه استخوان بازو، کتف و ترقوه می‌شود. دو مفصل در شانه به حرکت کمک می‌کنند که عبارتند از: 

  • مفصل آکرومیوکلاویکولار: جایی که تیغه شانه و استخوان ترقوه به هم می‌رسند. 
  • مفصل گلنوهومرال: جایی که قسمت گرد استخوان بازو در تیغه شانه قرار می‌گیرد. 

آیا شانه درد خطرناک است؟ 

درد شانه شایع است، اگر شانه درد شدیدی دارید که بدتر می‌شود یا بیش از چند روز طول می‌کشد، ممکن است که شانه آسیب جدی دیده باشد. همچنین احتمال دارد که یک بیماری زمینه‌ای که باعث درد می‌شود، داشته باشید. درد همراه با تورم نیز می‌تواند نشانه آسیب باشد. اگر درد شدید و مداوم دارید، و حرکت شما را محدود می‌کند یا مانع از انجام فعالیت‌های روزمره می‌شود، به پزشک مراجعه کنید. 

علت درد شانه

دلایل متعددی برای شانه درد وجود دارد. آرتروز، بورسیت، دررفتگی شانه، شانه یخ زده، آسیب استخوان، ماهیچه یا بافت نرم (کشیده شدن عضله، پارگی یا شکستگی) و تاندونیت از جمله این دلایل هستند. 

درد شانه و حمله قلبی 

شانه درد به خودی خود نشانه حمله قلبی نیست. اگر درد شدید و ناگهانی شانه در سمت چپ بدن و هر یک از علائم زیر دارید، فوراً با اورژانس تماس بگیرید زیرا ممکن است نشانه حمله قلبی باشد: 

  • درد قفسه سینه
  • درد در سمت چپ یا هر دو طرف بدن 
  • درد در کمر، معده، بازوها، فک و گردن
  • مشکل در تنفس یا تنگی نفس
  • حالت تهوع، احساس سرگیجه یا سبکی سر
  • تعریق بیش از حد
تونل کارپال

آیا تونل کارپال می‌تواند باعث درد شانه شود؟ 

سندرم تونل کارپال وضعیتی است که باعث درد و ضعف در دست و مچ می‌شود. این بیماری همچنین می‌تواند شانه را تحت تاثیر قرار دهد. تغییر نحوه حرکت یا گرفتن دست یا مچ دست می‌تواند به شانه فشار وارد کند و منجر به درد در شانه شود. 

آیا می‌توان از درد شانه پیشگیری کرد؟ 

همه موارد شانه درد قابل پیشگیری نیستند، به خصوص اگر در نتیجه تصادف، آسیب یا شرایط زمینه‌ای باشند. شما می‌توانید خطر آسیب به شانه خود را با رعایت موارد زیر کاهش دهید: 

  • استفاده از تجهیزات مراقبتی 
  • متوقف کردن فعالیت در صورت احساس درد
  • استراحت و ریکاوری عضلات پس از انجام فعالیت حرکات کششی، گرم کردن و خنک کردن بدن قبل و بعد از ورزش 

درمان درد شانه 

درمان شانه درد بر اساس علت آن متفاوت است. محدود کردن فعالیت‌های بدنی که به بازوها فشار وارد می‌کند. مصرف داروها برای کاهش التهاب و درد، مراجعه به متخصص کایروپراکتیک یا فیزیوتراپیست برای هماهنگ کردن، کشش و بهبود انعطاف‌پذیری و بی‌حرکتی، مانند نگه‌داشتن بازو در بند، برای محدود کردن حرکت در حین بهبودی شانه از جمله روش‌های درمان برای این درد هستند. 

دکتر سمانه قهرمان پوری با استفاده از فیزیوتراپی، طب فیزیکی و طب سوزنی، به درمان شانه درد می‌پردازد. او با استفاده از تکنیک‌های فیزیوتراپی مانند: تمرینات تقویتی، ماساژ و اکوتراپی، به بهبود درد و آسیب‌های عضلانی و اسکلتی شانه کمک می‌کند. همچنین با استفاده از روش‌هایی مانند: طب سوزنی، درمان‌های نوروماساژ و تحریک الکترومغناطیسی، علائم شانه درد را کاهش داده و درمان می‌کند. او با توجه به شرایط و نیازهای هر بیمار، برنامه‌های درمانی خاص و شخصی را تهیه و اجرا می‌کند تا بیماران به بهترین شکل روند درمان را تکمیل کنند و به عملکرد طبیعی خود بازگردند.

در برخی شرایط و بیماری‌های خاص، جراحی برای ترمیم اجزای شانه یا تعویض مفصل شانه نیز می‌تواند از گزینه‌های درمانی باشد. 

در مورد کایروپراکتیک برای درمان ساتیک نیز بخوانید.

فیزیوتراپی برای درمان درد شانه

فیزیوتراپی، یکی از روش‌های درمانی برای شانه درد است. از فیزیوتراپی برای بهبود علائم و کاهش درد و افزایش استقامت عضلات شانه استفاده می‌شود. این روش شامل مجموعه‌ای از تمرینات و فعالیت‌های فیزیکی است که توسط دکتر سمانه قهرمان پوری به عنوان یک متخصص حرفه‌ای نظارت می‌شود. ایشان برای تقویت کردن عضلات شانه، حفظ استقامت آن‌ها، افزایش انعطاف‌پذیری عضلات و مفاصل شانه تمریناتی را ارائه می‌دهند. چند نمونه از این تمرین‌ها عبارتند از:

  • رهاسازی عضله روتاتور کاف
  • آونگ‌های شانه
  • تمرین دامنه حرکتی شانه با کمک چوب

رها سازی روتاتور کاف

رهاسازی عضله روتاتور کاف

هر زمان که بدن احساس درد کند، به حالت دفاعی می‌رود. بدن، عضلات اطراف محل آسیب را سفت می‌کند تا از آن محافظت کند. این سفت شدن عضلات باعث گرفتگی و درد شانه می‌شود. برای کاهش درد شانه، باید تمرینی انجام دهید که عضلات روتاتور کاف شانه که دچار گرفتگی شده‌اند را شل کند. دکتر قهرمان پوری این کار را به سادگی با استفاده از توپ لاکراس و یک پارچه انجام می‌دهد. نحوه آزادسازی عضلانی روتاتور کاف:

  • مرحله ۱: یک توپ لاکراس را بردارید و آن را در یک پارچه قرار دهید.
  • مرحله ۲: به یک تکیه گاه محکم مانند دیوار تکیه کنید.
  • مرحله ۳: پارچه‌ای که توپ را در آن قرار داده‌اید روی شانه آسیب دیده بیندازید و پشت خود را به دیوار بچسبانید.
  • مرحله ۴: توپ را در پشت شانه بچرخانید تا جایی که نقطه درد را پیدا کنید. با استفاده از توپ داخل پارچه، بر روی نقطه درد فشار وارد گنید. این فشار باید قابل تحمل باشد. قبل از پیدا کردن محل درد جدید، ۲۰ تا ۳۰ ثانیه توپ را در همان نقطه درد اولیه نگه دارید. این کار را برای ۴ الی ۵ دقیقه انجام دهید.

پس از اتمام، این تمرین باید مقداری از درد شانه را از بین ببرد. این اولین تمرین فیزیوتراپی برای کاهش دردی است که در شانه خود احساس می‌کنید.

آونگ شانه

آونگ‌های شانه

علاوه بر سفت شدن عضلات شانه، کپسول شانه نیز ممکن است دچار گرفتگی شود. مفصل ها، توسط رباط ها، احاطه شده‌اند که این رباط ها، باعث ایجاد کپسولی می‌شوند که مفاصل را به همدیگر متصل می‌کنند. کپسول سفت می‌تواند باعث محدودیت حرکتی و درد شود. درمان این وضعیت به سادگی با تمرین آونگ شانه انجام می‌شود. نحوه انجام آونگ شانه:

  • مرحله ۱: یک میز یا صندلی ثابت پیدا کنید. دست و بازوی سالم خود را به صندلی یا میز ثابت تکیه دهید. وزن خود را بر روی دست سالم بیندازید.
  • مرحله ۲: بازوی آسیب دیده را شل کرده و به سمت زمین آوسزان کنید.
  • مرحله ۳: باسن خود را به آرامی به جلو و عقب حرکت دهید تا شانه شروع به چرخش در یک محیط دایره‌ای شکل کند. اجازه دهید این دایره‌ها تا حد امکان بدون درد بزرگ شوند. ۳۰ تا ۴۰ چرخش را در یک جهت انجام دهید. سپس این حرکت را در جهت دیگر تکرار کنید

تمرین دامنه حرکتی شانه با کمک چوب

هنگامی که عضلات شانه و کپسول شانه را شل کردید، زمان آن است که دوباره آن شانه را به حرکت در آورید. کشش شانه به بیرون یک راه قدرتمند برای کاهش گرفتگی و درد شانه است. نحوه انجام کشش شانه با چوب:

  • مرحله ۱: یک چوب صاف را در دست بگیرید.
  • مرحله ۲: انتهای چوب را با دست آسیب دیده در حالتی که انگشت شست دستتان به سمت بالا قرار دارد بگیرید.
  • مرحله ۳: با دست سالم، سمت دیگر چوب (بالای چوب) را بگیرید.
  • مرحله ۴: در حالی که بازوی آسیب دیده روی پایین چوب قرار گرفته است، به آرامی چوب را با استفاده از بازوی سالم خود مستقیماً در مقابل خود قرار دهید. چوب را در حالت عدد ۳ ساعت نگه دارید و سپس پایین بیاورید. این کار را ۱۰ بار تکرار کنید.
  • مرحله ۵: همان روند مرحله ۴ را تکرار کنید، اما بازو را به پهلو باز کنید.

درمان شانه درد در خانه 

با پیروی از روش RICE می‌توانید درد خفیف شانه را در خانه تسکین دهید. این روش شامل استفاده از یخ، باندپیچی، ثابت نگه داشتن و قرار دادن عضو آسیب دیده بدن در زاویه و ارتفاع مناسب نسبت به سطح بدن است. مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی برای درد و التهاب طبق دستور پزشک یا مصرف استامینوفن برای درد نیز مفید است. اگر ورم دارید از گرما برای درمان شانه استفاده نکید، زیرا گرما می‌تواند ورم را بدتر کند. بهتر است در این شرایط، از سرما برای کاهش درد و تورم در شانه استفاده کنید. کشش عضلات، ماساژ دادن و استراحت کردن نیز برای شانه درد مفید هستند. 

کلام پایانی

اگر ندانید علت شانه درد چیست، خلاص شدن از این درد ممکن است دشوار باشد. بنابر این دانستن علل بروز درد بسیار مهم است، ما در این مقاله، علت‌های درد گرفتن شانه را توضیح دادیم. علائم می‌توانند بر توانایی شما برای حرکت و استفاده از بازو تأثیر بگذارد. یک پزشک می‌تواند علت درد شانه را تشخیص دهد تا بتوانید زودتر احساس بهتری داشته باشید. در این مقاله راه‌های درمان خانگی شانه درد را نیز بررسی کردیم. 

آیا درد شانه می‌تواند بر سایر قسمت‌های بدن تأثیر بگذارد؟ 

معمولاً شانه دردی که به سایر قسمت‌های بدن گسترش می‌یابد، مانند گردن، شایع است. آناتومی شانه، بازو را به نیم تنه بدن متصل می‌کند، بنابراین درد می‌تواند از شانه به سایر قسمت‌های متصل بدن سرایت کند. 

آیا درد تیغه شانه نشانه سرطان است؟ 

انواع خاصی از سرطان ریه، مانند تومور Pancoast در قسمت بالایی ریه، می‌تواند علاوه بر درد بالای کمر، باعث درد تیغه شانه نیز شود. محل سرطان در بدن می‌تواند بر جایی که درد دارید تاثیر بگذارد. 

به این مطلب امتیاز دهید!

میانگین امتیاز کاربران ۲ / ۵. ۱

پیام خود را با ما به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *